Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut rastgele bir ivedi yer çabucak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlar. Hassaten bina içinde oluşan duman ve sıcaklığın hariçya geçmesine ket evet.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre hapsetmek amacıyla önem taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına niye olan sonuçsuz akışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Huzurıcı ve etkililık tenasüpı mualla hammaddelerin “radyoaktif maddeler üzere” anlayışlendiği tesislerde taksimmleri kocaoğlanrmak yürekin yangın bapları kullanılır.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yönı gün otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapıları camlı kabil.

Yangın Bapsı çizgi amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Erişim kolaylığı tedariklemek ammaçlı yapılmış merdivenlerin dışında dirilik güvenliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Avlu idare etmek yerine yangın merdivenleri içinde insan çitndıran tüm kuruluşlarda olmalıdır.

Yangın bapsı müstacel çıkış kucakin kullanılacaksa o dönem muktezi koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda Yangın Çıkış Kapısı kullanılması gereken kapıların tamamı ustalıkaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” kırsı bulunan kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Müstacel çıkış kapıları yapısı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Bapların sarrafiyelıca özellikleri süflidaki gibidir:

Yangın bapsı fiyatları modellere bakılırsa değmeselemektedir. Dayanıklılık, bakım ve onarım kolaylığı ve bediiyat açısından her bir malzemenin diğerine bakılırsa sunduğu avantajlara sargılı olarak yeni kapı montaj projeniz karınin farklı modeller arasından intihap yapabilirsiniz.

Asayiş: Ivedili çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Ivedili durumlarda kapıların her an ayan olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayıcı kapı zirı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından muavenet alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page